2.jpg

Yulak Dar? Daar heb ik van gehoord. Beste bar van het land daaro. Goeie barman ook!
– Wijlen Hendrik de Hater, eigenaar van taveerne ‘de Luie Donder’

 

De evenementen van Expiatio spelen zich af in Yulak Dar, een dorp gecentreerd rond belangrijke rituele plekken. Yulak Dar wordt door de rest van de volkeren op de wereld gezien als een neutrale plaats. Hier zijn figuren van alle rassen en standen te vinden: extravagante handelaren uit de woestijn, arrogante edellieden op zoek naar een duel en wispelturige spirituele wezens.

 

Iedereen die meespeelt in het verhaal van Expiatio schrijft een eigen achtergrondverhaal voor zijn of haar karakter. Als je dit achtergrondverhaal mailt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan wordt deze gekeurd en krijg je vervolgens extra informatie over het gebied waar jouw karakter vandaan komt waarna je klaar bent om het spel in te gaan.

 

Rassen

In de wereld van Expiatio loopt een verscheidenheid aan rassen rond. Hoewel de mens het meest voorkomende ras in Yulak Dar vormt zijn er ook Elfen en Dwergen(Tarten) gezien, ieder met hun eigen taal, schrift en gebruiken. De laatste tijd wordt er echter gefluisterd dat de wereld meer rassen zou herbergen dan in eerste instantie gedacht werd.

 

Volkeren

De neutrale landerijen van Yulak Dar grenzen aan de gebieden van verschillende volkeren. Ten noorden van het dorp bevindt zich het Esgalwath, het woud van een gemeenschap Elfen. Over deze mysterieuze groep is weinig bekend omdat zij contact schuwen en conflict vermijden. Boven het Esgalwath bevindt zich de stad Haven, een plaats met gemoedelijke burgers. De oplettende reiziger zal echter opmerken dat ieder van hen verminkt is… De Havelingen leven op gespannen voet met de kannibalistische stammen van het Hongerige Volk.
Ten oosten van Yulak Dar ligt Tahir, een tumultueuze stadstaat waar geen vorst lang op de troon blijft. Vaak hebben de Tahiri het aan de stok met hun buren de Matriarchii, een volk waar vrouwelijke druïden de hoogste autoriteit zijn. De Matriarchii zijn altijd op zoek naar manieren om zichzelf te bewijzen en zijn dol op toernooien.
De karavanen van de Sami trotseren het eeuwige zand ten zuiden van Yulak Dar. Hoe dit nomadische volk de gloeiende woestenij van de Areàd-woestijn weet te overleven is een raadsel. Zo heet als de woestijn is, zo koud is het in het ijzige Tsaardom van de Yaga. Op de Witte Vlakte heersen de Tsaar en de Tsarin met ijzeren vuist. Hoewel een groot deel van de wereld in kaart is gebracht trekken ontdekkingsreizigers alsmaar verder om onherbergzame uithoeken te ontdekken.  
Lees meer over de volkeren...

 

Magie

Ook magie speelt een belangrijke rol in deze wereld. Er zijn allerlei verschillende soorten magiërs, met ieder hun eigen krachten. Elementaire magiërs weten de vier elementen – Aarde, Lucht, Vuur en Water – te manipuleren en naar hun wil om te buigen. Necromantiërs gebruiken hun onheilige krachten om zij die gestorven zijn als ondode te laten herrijzen en te beheersen. Genezers hebben zich toegelegd op het herstellen en soms zelfs versterken van de band tussen lichaam en geest. Mystici zijn meesters van rituelen en putten hun kracht uit de energie die door deze wereld stroomt. Savanten zijn van meer spirituele aard: zij putten hun kracht uit een door hen gekozen Aspect – en delen zich op in Wijsgeren en Occultisten, brengers van Hoop dan wel Angst. Tenslotte zijn er nog Alchemisten, die met verschillende kruiden ongelofelijke effecten teweeg kunnen brengen.

 

Archai

Er is in de wereld een zestal mysterieuze figuren, een soort bovenmenselijke gidsen, die de bewoners van de wereld leren over het spirituele. Allen belichamen zij twee tegengestelde kanten van een concept dat een fundamenteel deel uitmaakt van de wereld. Sommige van deze concepten zijn begrijpelijker dan anderen, maar het is duidelijk dat ze een bron van spirituele kracht en wijsheid vormen voor zij die op zoek zijn naar de diepere betekenis van de wereld en het leven. De inwoners van Yulak Dar hebben met elk van deze zes figuren kennis gemaakt, maar de meeste van de Archai zijn voor hen grotendeels nog een mysterie...
Lees meer over de Archai...

 

Groeperingen

Een groep biedt veiligheid en kennis in een vaak onverschillige en wrede wereld. Tegelijkertijd kan iedere organisatie ook een vileine slangenkuil zijn vol intrige en manipulatie. In het dorp Yulak Dar bevinden zich verschillende groeperingen. Van zeer aanwezig tot in schaduwen gehuld, van bruut tot verfijnd. Voor ieder is er wel één. Zoek ze op, en sluit je bij ze aan!
Lees meer over de groeperingen...