4.jpg

Larp betekent Live Action Role Playing. Het is een interactief toneelspel van 1 tot 3 dagen dat buiten in de natuur wordt georganiseerd. Je doet aan het spel mee door een rol of personage te verzinnen en van te voren een bij het verhaal en de spelwereld passend kostuum voor je personage te maken. Een kostuum dat zo goed mogelijk aansluit bij de magische fantasy wereld die we samen creëren.


  


Expiatio is een organisatie die deze evenementen speciaal voor jongeren van 12 tot 18 jaar organiseert. De spelleiding van Expiatio zorgt ervoor dat er een prachtige spelwereld (de setting) is, zodat je aan het avontuur dat ontstaat met jouw rol of personage op jouw eigen wijze kunt deelnemen. Je ontmoet rovers, ridders, monsters en magiërs en met de opdracht(en) die je tijdens het spel krijgt, baan je je weg door het spel en de fantasie wereld heen.

 
  

 

Voor jongeren biedt Expiatio dan een gelegenheid om je fantasie de vrije loop te laten, te vechten, te spelen, te ontdekken, te ontmoeten en je helemaal in het spel te kunnen uitleven. Eindelijk eens een keer ondergedompeld te zijn in de ervaring van hoe het is en voelt om een echte boogschutter zijn, een elf of een heks. In de avonden van de evenementen sluiten we met de wat oudere spelers vaak gezamenlijk rond een kampvuur af. Daar worden de leukste verhalen gedeeld en wordt er nagepraat over welke avonturen iedereen heeft beleefd.