2.jpg

Wanneer je voor het eerste gaat LARPen is het goed om met een aantal zaken rekening te houden.


Kostuum

Expiatio speelt zich af in een middeleeuwse fantasy setting, dat betekent dat je kleding daarop wordt aangepast. Let hier bijvoorbeeld op dat je geen witte gympen aan doet, deze passen totaal niet in de setting en doen af aan de sfeer van je kostuum. Denk bijvoorbeeld aan laarzen (geen regenlaarzen) of andere IC verantwoorde schoenen. Daarbij geeft een kostuum met verschillende lagen het mooiste resultaat. Begin bijvoorbeeld met een pij als onderkleding, doe daarover een tabbard of hes, een kaproen en sluit het af met een goede riem. Vul je kostuum aan met frutsels, stukken leer, voeg details aan je kostuumonderdelen toe of draag een bontje. Er zijn een heleboel manier om je kostuum mooi te maken. Heb je vragen of hulp nodig bij het bouwen van je kostuum? Benader dan de spelleiding.

Weet je niet zo goed hoe je nou zelf deze kostuumonderdelen maakt? Dan verwijzen we je graag door naar de website van Artago. Artago is een LARP stichting voor kinderen tussen de 8 en de 13 jaar, en zij hebben hele goede en uitgebreide handleidingen voor het maken van basis onderdelen van een LARP pakje.

 

 

Evenementen

Expiatio organiseert twee hoofdevenementen per jaar, en daarnaast nog vele andere eendagsevenementen. Alle informatie over de verschillende evenementen is terug te lezen onder het kopje “Evenementen” Normaal gesproken organiseert Expiatio ook meerdere Introductie Queestes in een jaar. Vanwege het COVID-19 en de maatregelen rondom deze pandemie hebben we geen introductie queestes gehad. Wij willen wel graag dat nieuwe spelers de kans krijgen om kennis te maken met de vereniging en daarom hebben wij het volgende besloten; voor nieuwe spelers worden 5 plekken gereserveerd op elke Quest Deluxe. Op het evenement zelf krijgen zij ook een introductie praatje van een spelleider en iemand van de organisatie die het een en ander uitlegt over het spel.

Inschrijven voor het Hoofdevenement kan via je eigen account op de website. Voor alle andere evenementen maken we gebruik van een Google Form. Deze worden altijd gepost in de officiele Facebookgroep, op het forum en op de algemene Facebook pagina.

 

Sociale media

Expiatio communiceert via meerdere kanalen richting haar leden en andere geïnteresseerden. Als eerste hebben we natuurlijk Facebook. Expiatio heeft meerdere Facebookpagina’s en groepen. De Expiatio Facebookgroep wordt gebruikt om belangrijke informatie en leuke weetjes te communiceren naar leden, nieuwe leden, en andere geïnteresseerden. We hebben ook een Facebookpagina, hierop wordt voornamelijk belangrijke informatie gedeeld, en via deze pagina kunnen ouders ook op de hoogte blijven van wat er gaande is. Daarnaast hebben we tegenwoordig een Instagram, waarop vooral leuke feitjes en foto’s over en van de vereniging worden gepost. Als derde hebben we een YouTube kanaal, waarop zowel knutselvlogs als vlogs die een kijkje bieden achter de schermen worden gepost. De link naar het YouTube kanaal is te vinden in de Facebookgroep. Ten slotte hebben we natuurlijk het Forum, hierop kunnen spelers buiten de evenementen om met elkaar in contact blijven. Het wordt erg aangeraden om lid te worden van het forum als je eenmaal lid bent.

Naast de social media kanalen sturen we ook met enige regelmaat een nieuwsbrief. Mocht je deze graag willen ontvangen, kun je je via deze link hiervoor inschrijven.

 

Kamperen

De hoofdevenementen vinden in een weekend plaats, waarbij er ook wordt overnacht op het terrein. Zorg dat je een degelijke tent mee hebt, of meld je aan om te slapen in de spelersslaaptent. Dit is een grote tent waar ongeveer twintig mensen in kunnen. Verder hebben wij een lijst gemaakt van alle spullen die belangrijk zijn om mee te nemen naar het evenement, klik hier om deze te downloaden.

 

Groeperingen

In de wereld van Expiatio bestaan verschillende groeperingen. Ze bestrijken het hele spectrum, van goed tot kwaad, erudiet tot primitief. Omdat de wereld complex en zeer rijk aan geschiedenis is kan het geen kwaad om medestanders te hebben tijdens het spel. We raden je daarom aan om je te oriënteren op de groeperingen die er zijn en te kijken welke het meest past bij jouw karakter. Je kunt uiteraard in het spel altijd nog van groepering veranderen! De groeperingen zijn te vinden onder het kopje "Het Spel".