1.jpg

Expiatio organiseert drie soorten evenementen; Weekendevenementen, Dagevenementen en OC (organisatorische) evenementen.

 

Weekendevenement 

  • Hoofdevenement

Deze evenementen worden twee keer per jaar georganiseerd op Ada's Hoeve te Ommen. Op dit evenement spelen we vanaf vrijdagavond tot en met zondag. Het evenement begint op vrijdagavond, het is handig als je rond 17.00 uur aanwezig bent, maar we beginnen pas echt om 20.00. Dit omdat er vrijdag school en werk is. Wij hebben alle praktische zaken voor je op een rijtje gezet. Deze kun je hier vinden, of onder het kopje ''belangrijke documenten''.

Kijk op Het spel voor meer informatie over het verhaal waarin we spelen.

Om deel te nemen aan de hoofdevenementen moet je lid zijn van de vereniging. Dit doe je door een lidmaatschapsformulier in te leveren en de contributie voor lidmaatschap te betalen. Daarbij vul je voor ieder weekendevenement een eigen verklaring in, waarin je akkoord gaat met dat deelname aan een Expiatio evenement op eigen risico is.

  • Convocatie 

Convocaties zitten qua evenement grootte tussen een hoofdevenement en queeste in. We gaan dan een lange dag larpen, om vervolgens nog op locatie te blijven slapen. De volgende dag gaat iedereen dan weer naar huis! 

  • Prequel

Prequel is een evenement waar de rollen zijn omgedraaid; spelers organiseren het evenement en organisatie komt spelen. Het is een oefenplek voor spelers om te leren hoe je een evenement organiseert en hoe je als spelleider te werk gaan. Tegelijkertijd mag iedereen van de organisatie zelf een karakter spelen op dit evenement.

Dit evenement wordt vaak gehouden op het INKA terrein te Zeeland(NB). 

 

 

Dagevenement

  • Queeste

Op een queeste beleven ongeveer 15 tot 25 spelers een klein avontuur. Er wordt van 10 tot 17 gespeeld bij boswachterij De Vuurse in de buurt van Baarn of de Soesterduinen in Soest. Deze queestes worden aangekondigd op onze website, besloten facebookgroep en instagram.

  • Introquest
 Een introquest is een eendagsevenement wat wordt georganiseerd voor potentiële nieuwe leden. Zij kunnen zo een dagje LARPen om te kijken of ze het leuk vinden en of de vereniging bij ze past. Deelname aan een introquest is gratis, en tegen een kleine vergoeding (€5,-) kunnen deelnemers een kostuum en LARP wapen van ons huren.

 

OC evenement (organisatorisch)

  • Opslag opruimdag

Op deze dag ruimen we onze opslag in Bilthoven op en zorgen we dat alles klaar staat voor gebruik. Een leuk kijkje achter de schermen, en vaak ook gezellig. Iedereen is welkom! 

  • ALV
 De Algemene Ledenvergadering (ALV), wordt twee keer per jaar gehouden. Hier worden samen met de leden en het bestuur belangrijke ontwikkelingen en het beleid binnen de vereniging besproken.